Een van de meest toegepaste harsbehandelingen in mijn praktijk is zonder twijfel het harsen van de bovenlip.
Toch zijn er veel klanten die er voor kiezen om dit niet te laten doen omdat ze bang zijn dat er meer haar en/of donkerder haar terug komt. Wenselijk zijn zij, na het lezen van onderstaande tekst, toch overtuigd.

Harsen maakt haartjes absoluut niet dikker of er komen ook niet méér haartjes. Als dat zo was, had ik mijn hoofd al en aantal keren geharst en had ik nu waarschijnlijk een geweldige bos haar gehad. Hoe vaker je ‘t harst, hoe zachter de haartjes worden.

Er veranderd niets aan de structuur of kleur van haartjes
en harsen heeft geen invloed op de textuur of kleur van de terug groeiende haartjes. Het haar zal wel altijd blijven terug groeien 🙁 Ook al wordt het haar met de wortel verwijderd, het haarzakje waarin het groeit blijft intact maar er zal niet meer haar groeien dan dat er voorheen zat.

Wat veel mensen zich niet realiseren is dat de haren zich in verschillende groeifasen bevinden. Het kan dus zijn dat je al meteen de dag na het harsen nieuwe haartjes ziet opkomen. Ook zal je na de allereerste keer merken dat de haren zelfs sneller lijken te groeien. Maar uiteindelijk kan het keer op keer uittrekken van een haartje ervoor zorgen dat de haarfollikel zo beschadigd raakt dat er minder haargroei is.

Bij harsen/waxen blijven de haartjes gemiddeld 3 tot 5 weken langer weg. Ze komen met een zacht topje terug. Een pluspunt van harsen, met de wax verdwijnen ook dode huidcellen. Dit maakt je huid heerlijk zacht en glad.

Overtuigd? Maak dan een afspraak bij mij om te harsen.