F.A.Q

Meest gestelde vragen
De meest gestelde vragen (f-a-q) op een rij:

Hoe bestel ik een kadobon?
Stuur mij een e-mail met daarin welke bon u wilt bestellen.
Indien gewenst kan ik een persoonlijke tekst op de kadobon zetten.

Indien u de kadobon wilt ophalen in mijn praktijk graag even contact opnemen zodat we kunnen afspreken wanneer u deze komt ophalen. Dan zorg ik ervoor dat deze klaar ligt. U kunt de bon ook per post naar u, of aan degene waarvoor de bon bestemd is, laten versturen.

Welke cadeaubonnen kan ik bij de Massage & Beautybrigade besteden?
Ik accepteert de volgende cadeaubonnen:
VVV Cadeaubon
Massagekadobon
Beautysalon Cadeau

Indien de waarde van uw cadeaubon lager is dan de kostprijs van de door u gewenste massage of behandeling, kunt u het verschil contact bijbetalen. De cadeaubonnen zijn alleen te besteden voor massages en behandelingen die plaatsvinden in mijn praktijk te Castricum.

Stoelmassage

Hoe vaak voor het beste resultaat?
Wanneer u klachten hebt, of wanneer deze beginnen te ontwikkelen, is het sterk aan te raden om tijdelijk iedere week een massage te ondergaan. Later kan worden overgestapt naar 1x in de 2 weken ter behoud van de situatie.
Een lagere frequentie draagt nauwelijks bij aan het verminderen van lichamelijke klachten, maar draagt wel bij aan uw ontspanning.

Kan de massage op elke willekeurige stoel plaats vinden?
Nee, de stoelmasseur neemt een speciaal voor massage ontworpen massagestoel mee. Deze wordt op uw lengte ingesteld.

Kan iedereen een stoelmassage nemen?
Massage is in principe voor iedereen geschikt, behalve voor mensen met fracturen die nog niet geheeld zijn of brandwonden. Zij mogen geen massagebehandeling ondergaan. Massage mag ook niet toegepast worden op lichaamsdelen met trombose, acute ontstekingen, huidinfecties of een actieve kwaadaardige tumor.
Zwangere dames kunnen, afhankelijk van de grote van de buik, een aangepaste stoelmassage ondergaan.

Verzorgen jullie ook massages die korter of langer zijn dan de standaard 20 minuten?
Ja, de lengte kan in overleg variëren van 10 tot 30 minuten.

Zwangerschapsmassage

In welke periode van mijn zwangerschap mag ik mij laten masseren?
Het mag je hele zwangerschap. In de eerste drie maanden helpt massage je weer fitter te voelen, het verlicht hoofdpijn en misselijkheid. Vanaf de vierde maand van je zwangerschap kun je rugklachten en beenkramp krijgen. Massage verlicht die klachten en je voelt je beter in je vel. Het laatste trimester moet het lichaam zich in een korte tijd aanpassen op de snel groeiende baby. Dit uit zich vaak in bekken-, rug-, nek- en schouderproblemen, vocht vasthouden en slecht slapen. Zwangerschapsmassage kan die klachten helpen verlichten.

Ik kan niet meer op mijn buik liggen, kan ik nog wel gemasseerd worden?
Wanneer de massage liggend, op de buik, niet meer mogelijk is pas ik de houding aan naar zijligging. Hiervoor gebruik ik een massage rol voor onder het bovenste been en extra kussens/handdoeken om de rest van de houding te stabiliseren. De massage kan ook zittend gegeven worden, op een speciale stoel voor stoelmassage of op een kruk/stoel zonder armleuningen en dan met de armen/ hoofd op een kussen op tafel.
Ik doe er alles aan om de houding zo comfortabel mogelijk te houden.

Massage algemeen

Waarom wordt me gevraagd iets te drinken na de behandeling?
In verkrampte spieren zitten afvalstoffen opgeslagen. Door gebrek aan beweging en/of een verkeerde lichaamshouding is de doorbloeding niet optimaal. Dit gaat vaak gepaard met een gebrekkige toevoer aan zuurstof en bouwstoffen.
De stoelmassage stimuleert deze doorbloeding en brengt het transport van en naar de verkrampte spiervezels weer op gang. Ik raad u om deze reden aan om na de massage een glas water te drinken, zodat de afvoer van de vrijgekomen afvalstoffen versnelt.

Kun je ook onwel worden na een massage of spierpijn krijgen?
Ja, dat kan. Vaak is dit een waarschuwing dat u al een tijdlang teveel van uzelf hebt gevraagd. Het is een signaal dat u meer ontspanningsmomenten zou kunnen gebruiken. Meestal is dit onschuldig en van korte duur. Dit komt vooral doordat er afvalstoffen uit de spierstofwisseling worden losgemaakt. Deze belanden in de bloedbaan. U kunt zich hierbij heel moe gaan voelen, hoofdpijn of spierpijn krijgen, totdat het lichaam de afvalstoffen heeft kunnen opruimen. Veel van deze klachten kunnen worden voorkomen door veel water te drinken. Vooral de eerste uren en de dag na de massage is dit belangrijk.

Wat zijn etherische oliën?
Etherische oliën worden ook wel aromatische oliën genoemd. Deze oliën worden gewonnen uit wortels, stengels, stammen, bladeren, bloemen, vruchten, zaden, takken en harsen van planten en bomen. De oliën worden veel gebruikt vanwege hun geneeskrachtige werking. Elke olie heeft zijn eigen specifieke werking. Etherische oliën kunnen door middel van verdamping, massage, baden, parfums/eau de toilette en inwendig worden toegepast. Bij massage wordt de etherische olie gemengd met een basisolie, meestal amandelolie, en doet zijn werking doordat deze snel in het bloed word opgenomen.

Doet massage pijn?
Nee, massage hoort over het algemeen geen pijn te doen. Wanneer de massage met aandacht en warmte wordt gegeven is dit het begin van een geslaagde massage. Anders is dat wanneer er aan zogenaamde “knopen” wordt gewerkt of als spierpijn wordt behandeld. Dat zijn pijntjes die reeds aanwezig zijn. Behandeling hiervan door middel van drukpunten/triggerpoints kan dan even erg gevoelig tot pijnlijk zijn. Echter zal ik nooit over uw pijngrens masseren. De massage is immers bedoelt om u te laten ontspannen en eventuele klachten te verminderen!

Heeft u een vraag die hier niet beantwoord wordt, neem gerust contact met mij op!